Wednesday, February 1, 2012

Cuti-Cuti Cameron 2011 : Part 3

Maleh betei nak apdet. Tp arini mcm bosan jek, marilah smbung cerita (utk ingatan dr sdri je). Lps g teh boh tu, kitrg turun nak g mane..eh tetiba mcm lupa ingtan..maklum da sebulan..oo..mgkin pastu g cactus valley ke cactus point ntah. gua tepek gambor je la..dah tua2 ni lemah daya ingatan..balik kena mkn kismis byk2..eh..
kaktus warna warni ni mmg comel
posing2 ngan kaktus & bunga
ni pon sama
ni kat psr mlm **tetiba je-gua mls nk susun2 asal boleh je letak**
wawa
adik
gua
adik
kesayangans
lihat kaktus di belakangku
kaktus yg agak unik+geli+sedikit kelucahan...ehhh??
Malamnya gua tido kat Hotel Remix..betul2 kat pekan Brinchang..so, sgt senang nak turun nek g pasar malam, pegi mkn or kedai. Kalau cuti skolah psr mlm bukak ari2, or else depa buka setiap jumaat n sabtu je (if x silap la). Hotel Remix 2 ni bg gua selesa je-hotel baru, katil baru-tv flatscreen-hotshower-lengkapla, ms tu gua amek 2 bilik..1 bilik rm129...ni kalau bkn cuti skolah rege x smpai satus kot..mlm tu makcik gua n her fmly from bangi pon nk dtg jugak CH. Dah jumpa2...pegi lg psr mlm, kali ni tinggalkan mikhail n asben dok dediam dlm bilik...koser bwk budak kecik tu lg..sume mende dia nak ragut..dah la thp nk jln sdri..ohemji..

Esoknya pagi2 dah bekfes sgla, jumpa makcik same2 ke KEA FARM...jln2 serabutkan dri. Mmg sesak nak mamss la..depa parking tepi2 jln..pak polisi pon standby buku je nak menyaman. Dulu ms pegi xde lg parking yg kat curam tu...parking nunnnnnnn bawah...kena plak daki bukit utk nek smula...cisss....kat sini leh bli mcm2..bunga+sayur+cdrahati...mak gua rembat pokok bunga 5 pasu...(padahal da tahu mcm la idop sgt kalau kat umh tu nti)...yg len2 bli jagung bakau, bunga, bantal2 stoberi, teh pelbagai perisa n ntah x ingt dah. Dah siap, singgah lg kat Strawberry Corner carik2 FM..n tgkap gmbau...

Pastu singgah Cameron Bharat sj nak tgkap pics kat situ. Tp bapakkkk ramai manusia..sdg molek nak trun kat celah2 pokok teh tu, ujan pon turun....naseb renyai, maka tpksa bgambau scra pantas...pastu trus balik turun ikut raub. Org kata lebih dekat...entahla..gua mmg fail bab tu..yg tahu mmg jln elok tp agak lengang. Abg gua pesan jgn lalu time mgrib/waktu mlm situ..sebab ritu depa dr kedah-ch-phg lalu ikut tu time mgrib, ternampak entiti di tengah jln. Kami singgah mkn kat restoren seafood apetah, then trus pulang ke rumah mak. Ok tu je. Next day, gua pulang ke rumah sdri...Cukup perjalanan melaka-ch-pahang-melaka. Rase mcm lenkali kena beli keta besau sikit senang nk angkut brg n org..mungkin kena tukau alphard pasni..atau estima...atau...keta pujaan ati caldina???sudah2...xyah nak merepek sgt..lu bukan mampu pon...keh3....
my luvly anak dara
mcm2 hado
ank mkcik gua n her friends
bunga2
@Cameron Valley
@Strawberry Corner
ni pon same
posing peluk2..geli..
ni kat kea farm *gua kan mls susun pics, asal boleh je la*
tu kipas pusing2 kena beli kat 2 budak kenit tu...adoi..kipas gitu pon nakkk ke??
sudahnye jd prop bergambau
bajet comel lettew

cameron valley
bajet dok obersi kalau dpt bgambau dgn pokok pine
me n nia sayangss
wawa
Ok cukuplah, da maleh nak aplod nak cipta karangan..belaka ada kat fesbuk. So, itulah cerita percutian akhir thn 2011. Lps ni kalau ada rezeki lebih, bleh ajak mak jenjalan tmpt sejuk lain pulak..ecess...

Moral : Bercuti bersama keluarga adalah heaven. 

2 comments:

MAYA said...

ok la tew.. pasni plan pg obersea puloks..

Anonymous said...

Another wonders of the world Gallery Microfungus House of Magic Potions Tanah Rata and KetikKetok!