Saturday, January 14, 2012

Cuti-Cuti Cameron 2011 : Part 2

Hari ke-2 konon mahu bgn awal..tp awal gua adalah kul 9 la...pas smyg subuh sume tido smula sbb ujan renyai2 kat luar..bekfes dlm bilik saja..mkn la roti + milo...pastu checkout trus ke Big Red Strawberry Farm. Kat sini senang parking byk tp kena mendaki sikit. Xkesah janji senang n selesa. Ramai manusia as usual, dah nama pun cuti skolah. Kali ni mmg sengaja mahu suruh mak gua n dania petik sdri stoberi. Biau depa merasa. kat sini tempat dia luas n selesa, nak mkn pun senang. mknan pun sedakkk esp waffle strawberry with eskrem, fries, cream+stroberi n tah apekenama lg...tp mmg sedak. bayaran minimum sebakul utk petik is rm25 for 1/2 kilo if x silap, lebih kalu..lu byr sdri. kalau nak ngam2, suh je machaa kat situ ejas..xde hal..kat situ ada sayur2 jugak n mcm2 la..
dimulakan dgn anak teruna 
ok mak kau plak
mak gua n anak dara plak
si demok bsama anak teruna n mak mertua beliau..keh3..fries tu mmg sedak..
bdk ni mmg bgsa xmo kena pegang..gua riso dia ragut sume stoberi tu je...
kami tanpa nia
senyum lebau dpt petik
petik lagi
wawa si anak dara membajet kpop..hohh
si dagu berlapis+peha berlaga
nak masuk n pegang jugakkk...kasik can la..pastu angkut keluor
adik gua a.k.a che fexxa
nia wif her "mangkuk kesayangan"
stoberi wif cream kehape nama dia...
stoberi waffle+eskrem..ini mmg sedak nak mmpoih...kih3..
bajet
Ckp la tu sbb gambor mmg ada namblas ratus tp sume da ada dlm fesbuk. Kt truskan ke tmpat len plak. Pastu trus g ke Boh Tea Center kat Sg Palas...ni asal pegi CH, mmg wajib gua g sini. Mak n adik gua xpenah smpi sini..waktu ni ujan renyai2 la pulok..smpai2 trus la tgkap gmbor sana sini pastu pekena la teh..tetiba ujan lbt..kena tgu reda bru blah dr sini...
gua+bonda+adik
wawa

dulu masa nia kecik bwk sini, sama cam mikhail..TIDO..
kt minum duluu

si mata bulat
wawa membajet kpop..
bonda terchenta...
membajet psgn bahagia...mikha cuba nak inteprem..
bawaku terbangg
ko pon nk jugek
mak..ilebiyu..**tetiba rase nak balik pahang..ciss**
mereka
peace
**Ok. Malas. Esok smbung semula**

1 comment:

MAYA said...

kami pon ske pg kt sini..mcm2 ada.. 2-2 ni mesti pg..tea boh and farm ni..

rasa cam mau pg lg..haha.. walau dh 8 kali kesini.. (ni je yg mampu)..hehe