Saturday, February 12, 2011

Adiah Besday Kamu!!

TADAAAAA...ini adiah bday dania. Sok2 da besau, kot baca blog ibundamu ini..jgn kate aku xpenah belikan kau adiah ye..melambak hoke...utk ini tahun dan 4 thn lg(kedekutnye aku)..amek la kechentaan ati ko ni ye..gigil mak ko membayau..kahkahkah...xpe..xpe..demi kamu kesayangan mata, hati dan jiwa..mak redho...ari2 makpak ko mkn kari..laksa..tomyam...tp megi je la....*tipu*.
Aritu kbtulan adik aku dr uum blik, mka ajak jenjalan carik minatang ni..mula abah dia carik kat jasko..2-2 xde..g paksen melaka mall...ada...tp suh carik ag kat toycity or paksen MP plak..pegi la dahku..tp xde..ada pon yg biasa2 jek..so, pth blik g pksen melaka mall dan trus bli..dania mmg da tersengih2 la x sabau nk bwk balik...sbb dia kan mmg kepoh berangan jd mak2...versi yg mkn n berak tu da x kuar ag..yg ni leh mcm2 ckp, leh mnum n kencing..leh cium..geletek..n tah pape lagik la...eee...aii..nk ikut sejarah anak patung dania ni mmg melambak..paling dia syg b4 ada bb alive ialah bernama "sandrapuki"->>ni adik aku yg x bguna tu la ngajau isi nama gitu..nickname dia sandra..smpai lembik lebam dia bantai main..aku bli kat jasko..leh bunyi2 gak..tukar baju segala...pastu ada yg nama "tetuekkk"..ini nia kasik nama sdirik..x gojes lgsung nama yg dia reka..sbb asal cbut puting, patung tu ngis bunyik tetuek...tetuek....owh...tlg lahh....
dnia juga ada sekotak barbie lengkap ngan kasut+baju+aksesori+castle n memacam ag la...pkcik asben aku suka kasik..dania ni aku pasan..dia x suka sgt men barbie..sbb mebi barbie tu kan cam dewasa gitu..xleh nak feeling mak2 la..nk sumbat botol ssu la..tuka diapers la kan...whateva....padahal mak ko ni lagik kesian tau..xde der barbie2 segala ms kecik...aku men anak patung ketas doploh sen tu je...pastu sgkut baju kat bahu..kot baju x lawo, thp aku design baju sdiri kat ketas buku skolah...kesian kan...naseb aku x jd fashion designer skrg...

inilah adiahnyer
mika : capang tul tinge kauuu
jg elok2 ye..kang aku lempang sedas dua kahkahkah
ececece...suke la tu kan...
kepala bb alive tu pon da nak sm besor ngan ko
tu..nmpk siap ada jus oren n epal utk bb alive tu mnum...
ni "the real bb alive" ko x snggup plak lyn
skrg "bb alive" diatas da mengganas, terer rebut gebau
*
*
*
*
*
gambor penutup adalah **mukawajibtayang**
ummi n mika
dan sekeping lg utk tatapan

p/s : SAYA SYG ANAK2 SAYA...pergh..feeling ibu mithali.....

1 comment:

MAYA said...

wow!! bestnyer dia dpt hadiah.. zafirah plak suke giler ngan patung barbie..kalau dia nak pong aku beli yang 5 hengget punye.. arini main kang esok dah tercabut ..

comei gbr dania ngan mika tuh.. sweet jer..