Thursday, April 7, 2011

KK-Kundasang :: Part 3

Poring Hot Spring
Hoih..mls tul nak hapdet...tp nak jugak abeskan entri as kenangan di hari muka..ewaah. Ok..lps nak mkn2 bagai checkout segala...trus la nak pegi Poring Hot Spring...jauh jugak la..dlm 40minit gitu..pastu rupa paras muka bumi kat kundasang/sabah ni agakla kureng memuakan....tp xpe..baru la rs cam explorace sikit..hoh
nmpk tu..seat blkg sofa kayu yg letak kat rumah hoke..tmp ko hado??
ini da smpai kat poring hot spring::nak masuk bayau 3 hengget sorg(dewasa)
mari buat peace yaww..kat jmbtn air trjun sg mamut
tu yg blkg..kwsn paling pns, xleh mandi..nak pegi mmpos boleh la..huhu
ni la kwsn dia.rmai nk mmpos omputih..japanese..korean..dia ada yg open, ada dlm pondok gini..kena cop tmpt yg air dia laju sikit..kalau x..siap ko leh balik smenanjung dulu bru la air tu nak penuh...
ni antara yg hadoo disini..x smpt nak nek canopy walk..
kat dpn ptu masuk ada org jual2 kraftangan segala..pastu nak g la tgk rafflesia..pergh nak tgk kena bayau soploh hengget sorg..mekasih jek la...
lps tu trus g mkn kat area poring ni jugak...rase??cam biasalah mknan sabah..sume x ckp rase..tekak semenanjung la katekan..tmbh segala kicap..lada jeruk bagai sbg penambah perasa...

Pekan Kundasang
Ekceli lps g poring..da plan nak g sabah tea la..sg tagal la...tp ms n cuaca x mengizinkan...ms lalu ranau tu nmpak kepsi..baca dlm belog...depa ckp..best..ape yg best aku pon xtau...so, pegi la mencuba..and..coleslaw mmg rangup2 fresh...ayam dia..terbaekkk dr ladang..mmg sedap..atau aku saiko je..padahal memana kepsi mmg gitula rasenyer...huhu...ok..pastu g bli2 kepek2/buah2 kat pekan kundasang ni..tepi jln juai...
ni jeruk TUHAU..ok, cam seriau bunyiknyer...jeruk umbut bunga kantan dlm bhs malaysia...
ada avokado..buah2..kepek2 ubi bagai..memacam la..murah2..sempat menyambor..madu ori pon hado..soploh hengget je sebotol..beli tu hehe...

2 comments:

PUANSTOBERI said...

wa.. bes..bes..tingat kenangan gi Kundasang bln 1 retu. teheheh.
KFC Ranau tu mmg cam bes. Sayo dia fresh kut kan. tehehehe.
sempat gak beli belah kat tepi jalan tu eh, kite retu tak smpat. igt kat dpn2 ada la jual lagi camtu, tp rupanya dah takde..sadiss.. tehehehe

ummimikadania said...

pnstoberi..if x silap bc kat blog awk la...kite pon da teruja nk g mkn jugak hehe...