Sunday, June 13, 2010

Entri pendek...

Tiba2 beliau dtg kepada saya yg sedang meriba adiknya. Smbil membawa kesayangan hati beliau iaitu "gebau+bantal+botol susu"...beliau ngan penuh konfiden berkata:
ummi....nak buat bodo ummi.....
Saya mcm...aaa....ape nak ckp yer...atau sy jek kena wat2 bodo?? Beliau ingt bodo tu ape eh...susu ke..makanan ke...tp sy x wat bodo...sy wat xtaw je...pastu beliau itu senyum2 dan berkata lagi :
ummi...nak buat babak(susu la)...
Nasib dia mintak ssu. Kalau mitak buat bodo lagik..xtaw la nak buat mcmane kan...nak mrh kang,kecik plak ati beliau...
Mmg x smpai ati nak marah beliau ini. Tp kdg2 sy mrh jugakkkkkkkkkkkkkkkk......

Moral of the story : Ada anak sebesar ini...ye seumur 2 thn lebey ini...mak2 perlu layankan aje...

3 comments:

nurfarida said...

layankan ajer la...bila dpt jumpa dania ngan danial nie..heehehe

ezanoor said...

huhu... kakzu kene start buka kamus nia... hhaha

♥ LeeN ♥ said...

aritu masa zu baru published entry ni da bace, tapi arini baru dapat tinggal komen.

komen saya: masa baca si nia mintak bodo tu, time tu terasa macam titibe nak tergolek dari kerusi ok. terkejut. plus campur nak gelak gila2. hadoih. betul lah. budak baya ni... makpak kene banyak2 banyak2 banyak2 sabar plus layankan je. sbb diorang bukan tahu ape pun lg. saboss je la!