Friday, March 1, 2013

Sol..sol..sol..Seoul Garden

Nmpk sol saja sudah tahu ianya ibu negara mana bukan? Ini cerita mgu bile entah. kami telah berjaya memakan di situ tanpa batasan. Tekak aku ni bukanlah bercirikan antarabangsa sangat..aku bertekak kampungan saje...sushi2 sume x tertelan..kembang tekak...tp korean food ni boleh tahan jugek..tekak aku boleh terima..sedak jugek...(tekak sgt x berdaya saing)

aku g 3 org..kwn seperjuangan yg mahu rasakan sndri ber"bbq" ala korea..ye la...nk g korea mmg xmampu..mampu berangan sahaja...kami g waktu lunch. its buffet style..yakni mkn smpi sluor ko rasa ketat..kalau ketat, bukak sikit butang..suke ati la nk tala byk mana...namun harus di ingat..di ingat...di ingat (echo sgt??)...kalau x abes, ko kena bayau blik tahu?? kire kena amek sikit2..da abes amek lg..dan lg..dan lg..selagi terdaya..jgn la tamak haloba sgt..amek bebanyak..pastu x abes..kan da membazir..amalan syaitonirrojim tuh...so, kami bertiga yg sah2 tidak punya student card ini..harga lunch buffet dlm 37 sorg..kalau uols student rege lg murah la..kalau dinner mahal sikit...

rambang mata mahu mulakan yg mana. owh..dia punye soup/broth korg boleh pilih memana..utk pertama kali ini, jgn cuba cabar diri sgt sgn memilih sup yg hengko sndri pon xtau apa rsanya. maka ambil langkah keselamatan, pilih sj tomyam..keh3..kalau tekak ko sgt berdaya saing dgn makanan antarabangsa, boleh pilih abalone..kimchi soup dan lain2. air da kire skli dlm rege tu. boleh refill byk kali smpi ko rs nk terkencing. tidak mengapa. sbb kt da byr sesiap kat kaunter before mkn. xpayah malu sgt berulang kali mengambil air dan makanan. mkanan sgt byk, pelbagai jenih perapan daging/ayam..seafood..sayur2..mee..dim sum..nasi pon ada..blom lg table desert..pelbagai..smpi terlupa mahu amek gambar...akibat cetusan keterujaan memasing...pfft...

dan semuanya sedak kot..bulgogi sudah pasti dicuba dahulu..beserta dgn daging perap coffee dan mcm2 lg..kalau pegi cuba sj semua...x kecewa punye..ada juge pelbagai jenis mee2 korea/ramyun..celur je dlm tomyam td..oleh sbb kami membajet korea, maka kena amek lettuce balut daging da bakor..letak kimchi sikit..pastu ngap..hey..trus rsa mcm nak "annyeong haseyo" kepada seluruh alam...kimchi tu rasa masam2 sikit..kalau mkn begitu shj mmg la muak..kena buat mcm kami..mgkin lebih terasa kekoreaannya. kat sini..ko kena makan..borak..gelak..mkn..borak...gelak..baru berbaloi...keh3..da abes mkn2 daging n sayur n ntah apa2 lg..brulah boleh tala desert..boleh buat ABC sendiri..cipta la mcamana pon...aiskrim adalah sgt sedap..tp sgt keras..tertonggeng2 aku nk kaut eskrem tu..dan secara keseluruhannya aku puas dpt mkn di sini. sos juge pelbagai tp aku manis la..aku syak ini korea campur kelantan kehape..gmbr x byk, nak tmbah keterujaan, ko boleh la gugel..entry aku mcm x byk membantu dr segi gmbr. yg pasti aku akan kembali ke sini. ye. ke breeks cafe. sblh seoul garden..utk aku cuba bibimbap pula. executive set ni murah je..ko xleh la nk men bkr..di breeks ia lebih kpd ala-carte..x sbr pula mahu ke breeks..mgu dpn la pegi..keh3...mgkin boleh pergi dgn suami..cuba bibimbap..atau myon..jjangmyun (yg fari teringin sgt) xde kot kat sini..kena g korea la kite..(berangan tanpa batasan)

mulakan dgn muka sndri yg teruja!

desert - googled
bulgogi + blackpaper + coffee 
cikjah..
cikfari brsama si tua yg teruja
gembira tanpa dpt diselindungi sehingga tangan menjadi separa entiti
licin kauu
ni executive set tu..lihat gambar shj sudah menghairahkan...
bile da abes mkn. kena la teruskan perjalanan menjamu mata. demi melengkapkan konsep pandang ke timur..semua kedai kosmetik korea kami jelajahi..dr the face, etude, hinggalah ke nature republic dan tidak ketinggalan ke daiso (jepun? tp masih menepati konsep bukan..). rasa mcm nak beli set brgan di the face demi mahukan kalender percuma berwajahkan kim hyun joong..tp naseb tdk menyebelahi. melihat kedalam wallet..tebal..tp ternyata itu hanya kertas...bank slip..yg ada hanya dua posen beserta duit syiling siam..jd kami pulang dgn senyuman berbunga di hati. mekasih rakan seperjuangan!!

Moral : CikFari dan CikJah - mission accomplished. Next is the breeks cafe ok???

3 comments:

ezanoor said...

ya ya... tggu gaji pegi tala breeks tu... huhuhu

ummimikadania said...

yiahu...!!

Anonymous said...

Tumpang tanya, yang bibimbap tu tak include buffet tu ke?