Thursday, July 14, 2011

Siri Bercakap Dengan Dania :: Edisi Pilu

Smlm dah kluar email...bahawasanya aku perlu dikursuskan dari 20-29 July ni..dok kat empress hotel n bengkel kat picc with skmm sehari jek..another days yg mungkin akan membohsankan adalah masih x tahu kat mane. Tentatif segala da ada..aku mcm..what??pingsan tau 9 ari...xkuasa aku nak hdp mende2 yg most of the program adalah sama..ye same..eh..dah name pon refreshment kan...pastu asben aku ada ksus jugak ujung bln ni kat lgkawi...tp bukan itu yg aku nak cerita. Skrg aku tgh bermain emosi engkau tahuu??emosi la...nak kena anto anak2 pulang ke pahang tinggal bersama emak...sedey ok..

umi : nia..nati akak kena dok umah mak (mak aku dia pnggil mak jugak) tau...
nia : nape pulakk akak dok umah mak?
umi : ye la..umi n abah ada work. work jauh plak tu..jd nenek(pengasuh a.k.a kazen aku) xleh jg lelama
nia : akak ngan adik skali ehhh??
umi : a'ah..dok sana..nati aunty melody (puiii..melody la sgt hehe) leh jaga.ada mak,acu, k.ila,k.wawa...
nia : erm..lame ke ummi nk tggal akak?
--waktu ni..muka dia da cemek2 mata da berkaca2--
umi : kejap je..nti da abes work, umi ambik la..
nia : KALAU AKAK NAK UMI MACAMANA???
--dah kluor airmata dia dahhh, teresak2...pastu ngan haku2 sekali plak dah meleleh2 hoiiihhhh--
umi : xpe..ari2 umi kol aunty..kol mak ok..nti akak ckp ngan umi
nia : ok...(smbil kesat airmata)
--aku tmbh nk ngis sbb mengenangkan enpon x canggih, usahkan nk nak wat video kol..nk mms pon xleh..--
umi : dah2..jgn ngis..umi g kejakkk je..nti kt blik bli baju raya...
nia : baju raya tu ape??(smbil ngis msih byk soklan)
umi : baju baru la...ok x..
nia : ok..nti jgn lupa nak beli kasut princess akak..ksut adik jugak..ngan khemah
umi : ye laaa....(dlm ati ape kaitan khemah dgn ari raya????)
--pujuk2 cium2..tepuk2 trus tido, aku tgk jek anak2 aku tido...trus nk menangis lagik--

sedey ok nak tinggalkan anak2...mikhail aku xyah nak explain, dia bukan paham pon...tp mesti la sok2 dia mencarik2 kami, cuma x geti nak byk tanye. smjk jd mak2 ni...ati aku mmg la sensitif. padahal nk g trening je...bukan nak g berperang kat iraq or palestin pon kan...lantak la org nak kate over kehape...yg dah jd mak2 jek tau perasaan nak pisah ngan anak...walaupon sehari..terasa tauuu..aku plak bkn nak anto 9 ari jek, tp smpai pas raya..sbb kazen aku nak siapkan tempahan lgsir+anak dia nk kawen ag..naseb la adik aku masih menganggur...pastu dok kg nati..mak aku leh tlg tgk, umh kaklong pon bakang umh jek..adoi..sedeynyerlaa...pilu jek rase ati ni...

ingat x pilu ke nak tggal dak ni lelama??
dak yg tgh nak bemanja2 ni..walau suka dukung..rindu tauu kelak...
eh???budak ni xpe..dia pndai jg dirik..ko g lgkawi jgn nak berdeting pulak ye suami..!!!
x ke aku rindu 1/2 mati ngan bau budak2 ni nati???
nmpk senyuman dan kecapangan telinga yg membuahkan kerinduan jugakk...
ko dah dok ngan acu..jgn nk bercamwhore je ye
dan kau pulak adik2ku...sila jg anak aku elok2..dgn penuh kasih syg...hokey??kalau x..xde gaji..bekhen aku jek kau dapat...kah3...

lantak la org nk kate aku over ke...emo ke..mcmkan trening patpuluh tahun kat uganda ker...ade ke aku kesah..aku nak rindu ke..aku nak emo ke..anak aku kan..hanya aku jek tau rase dia...sekian...

p/s : begitulah kasih seorang mak pd anak2..smga kau org da besau2 sok...jgn la ko x rindu2 kat mak ko ni..tgk la ms kecik2 ni nak bpisah kejap pon x tahan...huwaaa....ini entry emosi seorg ibu yg sgtlah emosi x terpimpin...baii....

2 comments:

MamaLeeya said...

nt bila dewang dh beso...dewang akan baca blog ni Zue..mesti sambil2 nangis dewang gelak guling2...hahaha....

dAdA said...

huhuhu i understand that feeling..gilos sedih kalau kene tinggai anak hehe n i dont think i can..gile ape 9ari lame tuuu