Sunday, March 6, 2011

KK-Kundasang :: Part 1

Ok..oleh sbb aku mcm bajet bagus2 utk kasi info cerita pasal pcutian singkt kami ke Sabah, maka sila lah jgn menyampess dgn entry yg ada 3 part ini (dgn hrpn tidak jd 13part ye). Target adalah utk ke Kundasang, sbb aku mmg suke g tmpt2 sejuk+nyaman..pastu mmg pernah bercita2 utk daki gunung kinabalu..(padahal nek gunung angsi pon aku da pucat lesi)...ok...aku g 3D2N pada 22/2-24/2 aritu. kisah dimulakan dgn menumpang tido di rumah bff di ptrajaya. G ptrajaya sentral sdiri, park keta disitu utk nek ERL utk ke LCCT..(keta akan diambil oleh bff kelak)..nek yg paling awal..dia ada jadual pjalanan tau..so, better korg yg x penah nek tgk kat website ke hape. 1st time weh....rmai gak org pg2 pecah ni, turun kat salak tinggi..then ada shuttle bus utk ke lcct..kot nk g klia xyah la turun. ms bli tiket tu mmg da skali harung ngan tiket bas ye dik non sekelian. dania xyah bayau...
dania yg blur dipaksa mmbuat peace yawww!
ni kat lcct da...tggu ms je nak nek "bas terbang" ni
tu nampak...syp kapetebang
see??da nmpak drtan kan??
mari posing sblm turun

***** da sampai *****
flight from kl kul 8.00 a.m, smpai dalam 10.40 gitu...so, mmg aku da sesiap booking sewa keta satria neo 1.6(m)..sehari rm110..kali la 2 ari ye..aku sewa kat sini..aku deal dgn Man...muda n ensem gitu..ekeke. aku janji kol 11...so, mmg smpai trus amek map2 kat terminal tu..pastu g isi minyak segala. pastu bermula edisi explorace sesat barat kami..standard la kan...pestime g, nti nak g lg da tahu da sikit2. trus la mencarik mknan kat area bndar tu...restoren bebetul dpn pasar kraftangan a.k.a psr filipina tu..nak mkn seafood kena tggu ptg2 sket bru kedai2 tu bukak..ms terhad..da mkn2..bli2 c/mata sikit2..pastu g la round2 cr jln nak ke kundasang. kena cpt..sbb sabah kan an hour earlier than semenanjung..
ok posing d tepi keta sewa dahulu..penat nak terang keta sewa tu ape pd dak kecik ni, bile ckp keta pinjam, lg rs nak migrain suh amek keta sdiri..da ada keta sdiri nape kena sewa/pjam??
smtra incik demok suami isi minyak, mari buat mukawajibtayang, si anak pula..lu pikirlah sdiri maksud keta sewa tu ape??ibumu mahu tgkp gmbor bajet bdk skolah menengah skjp..
tertidur sudah anakanda, mcmkan ko yg pilot AA jek letihnyer...
kat psr filipina tu...
ikan2 dikeringkan
anak & emak
anak & bapak
mcm2 hadoo..kerepek-merepek+hasil2 laut+buah2an+kraftangan+awek filipina pon hado, tp jgn la bharap mukanya secantek yg dlm sinetron pepetang tu yer...

p/s : ok. aku da mls. lenkali aku smbung.

2 comments:

Mamarempit said...

mane bujang kecik????

ummimikadania said...

bujang kecik kena tinggal...lalalala