Saturday, March 13, 2010

Mari Berendam bersama Mak Buyung

Oke...last week g Bukit Gambang Resort City...saje bawak nia men2 air. Plan asal yg somi nak bwk sy g Colmar Tropicale, Bukit Tinggi...tp disebabkan sy cam xlarat..pegi dekat2 je la. Tp, sy akan tuntut itu slps bersalin kelak huahaha. oke, bwk la adik2 n anak buah g skali supaya leh tlg jaga dania tu skali. Wlau bukan time coti skolah, manusia agak ramai la jugak...dr dlm keta dania mmg da gedik2 teruja nmpak waterpark tu...dia ckp.."ye..ye..nak men aman (taman)"....dah siap membayau ape yg patut...masuk le dlm tu. Melompat2 kegirangan anak dara sy...tp setelah dia tau itu adalah waterpark..yakni harus membasahkan diri...dia trus xmo men air. "Nanak ummi, nti bashah...nanak..jom alik"....lahaiii...mmg la men air kena basah2..puas la pujuk...dia ttp xmo. Dolu, ms g Sunway Lagoon..kemain gedik men stok smpai kecut xmo balik...kali ni len plak perangainya...sudahnya, biaukan je la adik2 n anak buah men smpai kecut segala benda. Lantak korg la nak menghitamkan diri. Sy n somi melayan je la anak dara yg tetiba nak susu la, nak eskrim la, last skali dia tido...apekahhh???Mls nak cite pjg, hadap je pics seadanya. Mls tul nak upload.


muka teruja
ini pon same
muke2 x mndi pagi..mak buyung sgt berkerak muka..mcm bibik plak...

ini pon same

sudah mula cuak kenapa disini ada air yg byk..ini bkn tmn cam biasa ker???



ipah a.k.a mak ndak yg bajet lawa...hentikannn!!!

ca'ela, adik, dania, wawa & aqilah

berendam

berendam lg...

pujuk ajak berendam pon xmo..

ko je la berendam suami...anak xmo berendam, maknyer pulak membuyung..


budak xde perasaan....

Papepun, boleh la tahan tmpt ni. Nak kate best sgt....biasa jek...Yg penting kalau da berendam susah nak amik pics takut camera basah. Gmbau yg ada pon seadanya shj. Oke la dania, nti kt g pat len plak yer....tp lps adik ko da besau sket yer....hehe...

Moral of the story : Pastikan kecenderungan anak anda sblm mmbawa mereka ke tempat2 yg anda sangka mereka suke. Tp sebenaunya tidak.

2 comments:

MAYA said...

aku pon tak pernah g sampai sini.. alahai dania..gaya bukan maen lagi tp last2 tak nak mandi.. sungguh berbeza dgn anak aku yg hantu air.. hik hik hik..

sememangnya saudari memang sedang membuyung.. tidak mengapa.. nanti buleh kurus balik..

mamarempit said...

agak takot ayo ke budak nia tu...hoooo