Friday, October 30, 2009

Ape???Eksiden lagik??

Walaupun waktu ni sgt mls nak mmbuat ape2 kecuali utk pulang ke rumah smbil menonton HBO ke hape..tp tetap kuatkan smgt nk hapdet cite sensasi ni. Suami telah menelipon sy dgn nada yg sungguh tenang nan indah lagi mendamaikan :

Suami : B, blik kul bape kang?
Isteri: cam biasa ler..nape..
Suami : Kang kalau kt xsempat, b amik nia kat skolah eh
Isteri : xsempat?nak g mane?
Suami : Ooo..ni ha..kt eksiden lagik ni...
Isteri : Ape??????????eksiden kat mane?abes tu camner?B xde pape ke? camne leh jadik?
Suami : Ni ha, cina tua ni wat u-turn tetiba kat mydin pastu..dah langgar kt..kemek la pintu depan n blkg...ni nak g wat report jap...
Isteri : dhajhdadccxxxx.......

Tgk...sungguh tenang beliau berkata2...cam eksiden tu perkara biasa dlm kehidupan anda. Huh!! Sib asben x bwk mr. desirable tu..kalau x...lg pjg la sy mmbebel...ekeke...
ble pk balik cam horror plak ngan roh anjing (da mati ke anjing yg sy lggr dulu..takutnyer) aritu...kan kat entry lepas sy penah ter..terlanggar beliau..ter ok...ok..sy cite la kronologi kisah eksiden utk thn ini bersma Mr. TN :
1. terlanggar anjing. x claim pasal beliau xde ins.
2. terlanggar dak pompuan utem yg tetiba dgn hati yg girang benti kat pat xsepatunyer tgh jln tuh..n dh ngaku slh dia..depa kongsi duit bayau 2ratus...g ketuk 3ratus..xpe..redha memahami mereka student. xclaim pasal dia bayau.
3. dilanggar a.k.a disontot dr blkg maka terhumban ke depan oleh cine yg xdan brek kat traf lite kat cheng. padahal bru lps amik keta pg tu. sgt ngeri dan trauma. sib dania dan kami xde pape. claim ins kat kat cine belakang.
4. disontot sekali lg oleh cine yg tetiba u-turn kat mydin mitc..mengaku bersalah. claim ins dia gak.

aa...tu la kesahnyer. harusla sy kena mandi bunge Mr. TN tu ngan asben sy skali. asik eksiden je kan. plak tu slh org sume tu kecuali no 1 tu la. badi ke weh kalau jadik camni? kena amik air mesjid jugak kot. ke camner. takat anto car wash, x menjadik. eksiden gak. harus kena mandi kan mr desirable skali supya x tersmpuk ngan TN...erm...masjid mane nak terjah ni????

3 comments:

dAdA said...

wah wah sudah ade mr desirable hehehe siapakah die hehe

ummidania said...

dada...biarlah rahsia huahahaha....

illa said...

ko ni basuh ngan air yassin je..
keta baru tu pon sama...
tp takyah la boh bunga2 mcm keling tu .. hahaha