Wednesday, February 4, 2009

Dania @ Sunway Lagoon

Kali ini cerita pasal nia pulak...asik2 cite ummi dia. Padahal, blog ni kunun utk dia. Ni 1st time nia mandi kolam..ade baju renang (beli kat sogo - 40 hengget tupun dh offer), ade pelampung sndiri lengkap ngan sunshade bli kat giant (x bg itam la kaedahnyer). Kisah bermula pd hari jumaat (date x ingt), lps abah balik keje..siap2 terus g KL..menuju ke Vistana Hotel. Tido situ n famili Kemie, Makteh n Makde dh siap2 check in. Kemie n Makteh dtg from Phg la..n Makde from Klang je. So, dah excited2 jumpe..mkn2..pastu potong kek Ariff anak Makde dah cukup setahun pd 25 Dec....owh, dah ingt dah date tu..kitorg g 26hb..huhu..mkn2 kek..diorg sume nak g Danau Kota..jenjalan carik pasal..eh, carik barang kot..ummi n abah mls g..so..kena jage la anak2 depa yg ditinggalkan (akibat ibu bapa yg xmau mengacau acara "penyopingan" mereka.
Hari berikutnyer, kami semua ke Sunway Lagoon...gile nak mmpos ramai org..maklum la cuti panjang...nak carik parking dlm Sunway Pyramid sikit punye susah ke...tobat xmo dtg time cuti dah...dah masuk, main2...dania mula2 takut2 tp dah masuk dlam air..suke nyer dia...so, x sesia la ummi bli swimming suit n pelampung tu kan...lps abis main bagai...sume bertolak ke umah Makde..tido Klang la plak..mkn sume kat situ la.
Hari ketiga, pagi2 dh kena bgn coz nak g Pasar Pagi Shah Alam (kul 8-12) je dia buke..sgt teruja kerana mgkin boleh menyoping pulak kan. Pasar ni betul2 dpn Stadium Malawati..sgt besar...org pun rmai..mcm2 ado..baju..aksesori kereta..tudung ekin..tudung mawi..eh..eh..terbuat kelakar yg x kelakar plak..sume la ade...xdo jual org je..sgt seronok utk menghabiskan duit..tp bwk duit sikit je, lupe nak kluarkan siap2 kat atm..beli baju, tudung, sluar, baju nia...ok cukup.
Sume balik umah Makde. Makan. Mandi. Tido. Tgk TV. Tgk Mawi-Ekin kawen. Cukup.
Hari seterusnye, pagi2 dah bgn. Bersiap. Makan. Salam-salam. Balik ke destinasi masing-masing. Kite balik melaka, but singgah Nilai 3...sempat ag tu. Makan. Window Shoping. Beli tudung 1. Cukup.
Balik umah dah malam terus tido terbungkang 3 beranak huaahaha. Cukup!

kami tdo disini..vistana hotel, kl



Nia @ SOGO (mulut herot kerana mkn roti)



SOGO gak..mkn smbil main kamera plak..



Nia with her 1st swimming suit


with ummi


with abah


abah posing ala2 model majalah mangga kui..kui..

aksi menepuk smbil merasa air tersebut...uwekk..

gumbira..berenang...

lalala...
Glitter Text Generator

3 comments:

mrsaya said...

wah...wah..wah...besh nyer ...
mgu ni plak turn sy nak g jejalan...nanti tgok pulak pelampung rayyan yer nia syg...mmmmuahhhh....

eeramaya said...

amboi..sukenya cik dania..
wahhhhhhhhhhhh..cantek banget pelampung itu..swimming suit pun cantek..

aku tak pernah bwk g zafirah ke situh..bzzzzzzz..hahahaha

DesTiNaSi CinTa said...

yang...nie add baru blog aku k...hehehe
http://bonda2be.blogspot.com/