Tuesday, December 16, 2008

Welcoming An Angel

Baiklah, kali ini saya akan pastikan bahawa entry ini adalah untuk dania pulak. Sentiasa tersasar dari objektif utama penubuhan laman blog ini. Erm..aritu dah cite pasal pengalaman melahirkan nia smpai kena dok ward (mls cite psl dok ward yg x besh tu), so ummi letak ur pics je la ye ye (smbil mengelip2kan mata beberapa kali atau *wink* di dlm bhsa inggeris hehe..)

Look at you...so sweet...ummi is like to cry when 1st time i see ur face n hug u n kiss u...(dlm hati rase cam x percaya jek ummi dah jd seorang ibu...owh..sungguh syahdu...isk..isk..

Yang ala2 cyclops nie sbb nia kena jaundice..kena la thn dok kat ward menjadikan jumlah keseluruhan ummi dok ward adalah selama lebey kurang seminggu. Cerita dok kat ward kanak2 utk jage nia mmg paling sadis coz..katil yg x selesa..dahtu nia asik nangis xmo dok bwh lampu biru tu. tapi setelah diberi setitik susu kambing yg diberikan secara rahsia telah menyelamatkan nia n ummi..mls nak cite panjang sepanjang dok kat wad kanak2 yg mmg hampeh tu..


Masa ni dah bawak balik umah atuk n onni, nia buke mate cube nak kenal2 ngan org sekeliling. Waktu ni ummi dah rasa lega sgt coz telah berakhir penyiksaan ummi di hospital yang meyampahkan hati itu. dok umah, tok bleh jaga ummi..tok mmg jaga ummi 1st class..sume tok tolong buatkan untuk ummi..time kasih banyak2 mak..(tetibe sedey..terbayangkan kalaula saya tiada emak lagi di dunia ini..macam mane la keadaan saya...huwaa....mak, i luv u...)

Ok pic nie plak time we want to balik umah tok plak. Excited giler nak tunjuk kat sume org huhu..dan yang tersangat excited menunggu sudah pasti ur moyang (nenek ummi la), dia mmg jenis lorat giler n x sabar nak jupe ummi n nia tau. skrg moyang dah tua (82 tahun), dia pun dah selalu sakit2. ummi takut nia x sempat kenal2 ngan dia..tp utk pengetahuan nia..moyang seorang yg sgt penyayang wpun dia seorang yg pelorat (ade ke perkataan tu?)..dia selalu wisau tentang cucu cicitnyer..dia ada belikan nia baju tau..ummi saaaaaaaayang sgt kat moyang yang ummi panggil 'wan' tu..ummi berdoa semoga moyang panjang umur, sekurang2nya nia sempat kenal dia n ingt muke dia..

3 comments:

eeramaya said...

sesungguhnya waktu yg plg indah adalah waktu menerima kelahiran baru dalam kehidupan..hehe..

ummidania said...

iye la...betul la cik maya wei...huhu

Tujuh Kaki Dalam said...

Alhamdulillah.

semoga anak comel ini menjadi anak yang solehah mendoakan org tuanya nanti.

amin.