Monday, July 5, 2010

Puji Suami Sendirikkk...

oke..sblm entri dimulakan..harus beritahu bhw ini bkn nak puji suami sdiri sambil mengpublish kebaikan beliau. entri ini sekadar luahan perasaan terima ksih sy pd dia. kalau rase geli nk bace..sila ttp je ye hehe...ooowhh...1 lagi kpd adik ipau, sedara mara yg membaca disni nak jelaskan bhwsanya "kzue tidak membuli along korang ok,..harap maklum(jgn cite kat mak mertua eh)"...ngeh3....saspen jek intro kan.

xde ape benaunyer. saje nk ckp...ee..malu pulak..owh, hihi..mgu lps terasa bahagia. kenapa??sbb asben masak...(la..mcm la laki kau sorg masakkan kat bini dia, sebuk nak canang 1 donia)...ha kan..dah ckp..kalau benci jgn baca eh.owh...lg 1..sume pics adalah di google shj yer..xdan nak amek pics..nmpak mknan trus melantak dgn jayanya. tuan punya pics...sy minta maaf yer, jika tercilok pics anda dan menempek disni...ampun.

ari apetah... asben sy masak...sblm ni mmg dia selalu gak msk if dia balik dulu ke hape. menunya biasa2 aje...tp cukup membahagiakan sy yg pemalas ni kan. yg tau2 balik keje terus gelupur nak tgk cite Benci Bilang Cinta kat astro haha...xbleh miss ni...kalau x..terpaksa la hadap marathon cite ni ari sabtu...lagik la kalau ko nmpak aku mmbungkang bersama anak2 mcm kan nak sepak terajang je...

menu hari 1 : sizzling mee....(walawei...ala syg2 busuk2...mskkan utk i eh...tq).

-googled-

menu hari 2 : nasi + ikan 3 rasa + ketam masak cili + chicken wing + bbq lamb (haloh3...sygnyer)
thp bkr segala ayam+lamb pkai arang tau..xde la nak bakar2 kai oven. nmpknya oven tu jd phiasan je la. nek2 tangga da terbau semerbak..mkn hati la jiran tetangga oiii. kami mmg xde nak hulur2 pon kat korang haha..masak cukup2 utk tekak kami je...msk byk2...tah sape nak perabih tah. dania n mika bkn reti nak mkn lamb segala...

menu hari 3 : nasi ayam madu (feewittt...rase nak buat laki angkat jek)

-googled-
hoh..balik2 keje...nsi ayam da siap...siap marinate sdiri ayam ngan madu. Madu??ade maksud tersiratkah???????lantak la..janji blik keje dpt mkn...sy pon xpenah msk nasi ayam..suami plak over...dah termalu sy disitu....oleh sbb sdp n byk...pg2 tu bleh plak dia tlg tapaukan utk sy bwk g keje...alahaiii...baeknya.....ada pape ke ni...bek ckp...jgn sogok2 i dgn mknan sedap2 yer....

menu hari 4 : meggi kari haha(ini sy yg masak)

-googled-
hahaha...laki kau msk sedap2..ko masakkan megi je kat dia yer. weiii..ini dia request k. blik keje dia lapau, so sbg isteri yg solehah(ye la sgt....), trus cabut kain..lipat lengan baju..cencang segala bwg n udang kering..sedia utk menumis...siap ade telur eh..bukan la megi bangang je oke...malu la sket kan...xkan la nk bg laki ko mkn megi celur air panas jek..kang dia celur kau kang baru taw ekeke.....

menu hari 5 : ikan msk kicap + marinated chicken (nama xnak kalah) + udang grg tepung + ulam (i syg u lebey la....euuwww)

-googled-
as usual blik keje, mknan da terhidang atas meja. balik hanya menadah perut yg kebuluran.

So, kesimpulan disini..terima kasih la suami yer...sbb sgt memahami kebizian diri ini (padahal g keje hanya bz berpesbuk haha)...eh, korg ingt tu sume FREE ke????no..no....dpt upah tauuu...mane ade mende free dlm donia nie.....harusla kena kasik upah da masak sedap2 kan....dah2...kang sebok plak nak tanye upah ape kan...lantak korg la pk sdirikk!!!


3 comments:

dAdA said...

pergh zue kagum aku hehe so nanti leh ler time kami pi melawat kail encik amir shahril masak hebat2 lagi kan hehe..aler dulu time melawat dania amir gak yg masakkan heheh

illa said...

aku rasa aku dah jumpa tempat reunion paling sesuai..
makanan superb.. layanan pasti class A..
melawat Mika harus msk lg hebat dr mee sup time melawat Dania kan kan..

ummidania said...

ekeke..tu bkn pics mknan sebenarnyer..jgn terpedaya oke..tp, if nak dtg takat msk asam pedas melaka...no hal...ekeke...tp rumah gua cam umah kongsi indon je yer..lalala....