Sunday, May 17, 2009

Mother's Day @ Cameron Highlands - Part1

Sempena Mother's Day yg lepas..sy bersama suami dan dania telah pergi bercuti ke Cameron Highlands. Mula plan nak pegi awal bulan 6 celebrate mother's, father's and anniversary sekali harung hehe..nak jimatkan kos. Tp awal bulan 6 ada plak Family Day (shopping trip to kelantan haha)...so, kitorg gerak pagi2 Sabtu tu ke sana. Sy mmg x penah g Cameron apetah lagi Cameroon..tanah tggi len kat phg sume dah g..sini je blom. So, keadaan dalam hati sy adalah sgt jakun ok. 2-3 hari b4 pegi da surf internet nak booked, tp byk da full pasal cuti hari wesak. So, asben ckp..gamble jek..mesti ada lagik hotel lain..hotel bajet pun ok jugak...sy x kisah...janji sy dpt pergi. So, kat bawah ni ada beberapa pics yg sempat sy tangkap (tangkap??x sedapnyer bunyi)...ok pics sy sempat sy snap...

OTW to Cameron, x smpai ag dah nak touchup kai lipstick huahaha...

View from Hotel Titiwangsa. Best. Wpun memula nak dok Equatorial, tp sume da full. Cuti Wesak la katakan. Papepun, this hotel suggested by Dada. Sgt OK dan mendamaikan.

Mendamaikan bcoz anda akan dibuai dengan deruan air/anak sungai cam bunyi air terjun. Owh sgt tenang. Aku pencinta alam rupenyer. Pls dong...save the earth!!

Perarakan Hari Wesak. 1st time tgk india2 tu cucuk2 bdn n bagai lagi. Sungguh ekstrem. FYI, Hotel Titiwangsa tu sblh kuil hindu. Sabau je la..sib ada bunyi terjun kecik bawah tu..diselangi ngan bunyi2 gendang x hengat tu ekeke...


Tgk la dania, asik tido je..asal nak amik gmbr..tdo..geram tul...ekeke..sejuk la katekan..

dania masih tido dengan lenanya ok


sy cuba membuat aksi terlampau



kaktus yg sy suke tp lupa nak beli...boleh ke gitu??


saje2 tgkap gmbar bunga ini

Nak g mkn mlm n pasar mlm. Kat pasar mlm brinchang..boleh ke terjumpa Maya & Masrun n her cute lil dotter from Ipoh otw balik kl tp sggah cameron..ekeke..maya borong tea, stroberi bagai...hehe..

2 comments:

DesTiNaSi CinTa said...

yea yea....dah p cameron...syok ooo

Ira Maya said...

kenapa itu cik dania tido..tak nampak itumuka.. hehe..

best kan pg cameron..i loike...